သေဘာၤသီးနွင့္ ပတ္သတ္၍ နံနက္သေဘၤာ၊
ညငွက္ေပ်ာဟု အဆိုရွိၾကသလို အိႏၵိယအာယုေဗဒ
ေဆးက်မ္းမ်ားတြင္လည္း သေဘာၤသီးသည္
စားေကာင္းရံုတင္မက ေဆးဖက္မ၀င္ေၾကာင္းကို
တခမ္းတနား ေဖာ္ျပခဲ့ၾကပါသည္။ သေဘာၤသီး
သည္ အသီးသာမက အေစံ ၊အခြံ ၊အေစး ၊အရြက္
၊ပင္စည္ ၊ အျမစ္အားလံုး သေဘၤာသီးထဲတြင္ ဗီတာ
မင္ေအ(၁၇၅၀) ၊ဗီတာမင္ဘီ (၀.၀၃) မီလီဂရမ္၊
ရီဘိုဖလာဗင္ (၀.၀၄)မီလီဂရမ္ ၊နီအာစင္ (၀.၀၃)
မီလီဂရမ္ ၊ ဗီတာမင္စီ (၅၆)မီလီဂရမ္ ၊ ကယ္စီယမ္
္(၂၀)မီလီဂရမ္၊ သံဓာတ္(၀.၃)မီလီဂရမ္ ၊ ေဖာ့စပရပ္
(၁၆)မီလီဂရမ္ ၊ ပိုတက္စီယမ္(၄၇၀)မီလီဂရမ္ ၊
အဆီဓာတ္(၀.၁)မီလီဂရမ္ ၊ ကစီဓာတ္(၁၀)မီလီဂရမ္၊
ပရိုတင္း(၀.၆)မီလီဂရမ္ ၊ ကယ္လိုရီ(၃၉) ဂရမ္ တို႕
ပါ၀င္ၾကသည္။ ထို႕အျပင္ သစ္သီးထဲတြင္ ရွားရွား
ပါးပါး ေတြ႕ရေသာ Papim ဓာတ္တို႕ေဖာေဖာသီသီ
ပါရွိသည့္အျပင္မဂၢနီ(စ္)၊ သြပ္၊ ထံုးဓာတ္မ်ားသည္
အလိုအေလွ်ာက္ ပါရွိၾကသည္ကို ေလ့လာသိရွိ
ပါသည္။
သေဘာၤသီးသည္ ေခ်ဖ်က္လြယ္ေသာ အမွ်င္
မ်ား ၾကြယ္၀စြာပါရွိကာ ကိုလက္စထေရာကို ေလွ်ာ့
့ခ်ေပးနိုင္စြမ္းရွိသည့္အျပင္ ၎၏ခ်ိဳေမႊးေအးေသာ
အရသာက အနည္းငယ္စားရံု မွ်ျဖင့္ ဆာေလာင္မွဳ
ကိုနွစ္သိမ္႕ေစေသာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္အေလးခ်ိန္
ပံုမွန္ ထိန္းသိမ္း လိုသူမ်ား အတြက္ အထူးသင့္
ေတာ္၏။
ဆီးခ်ိဳေရာဂါသည္မ်ားအတြက္ သေဘာၤသီး
အစိမ္းအေနေတာ္(၁)လံုးအား ဇြန္းျဖင့္ျခစ္ထုတ္ပါ။
ထို႕ေနာက္ သေဘာၤသီး၏အ၀ကို ေစာေစာကလွီး
ျဖတ္ထားေသာ အသီးအညွာျဖင့္ ျပန္ပတ္၍ (၅)
မိနစ္ခန္႕ထားပါ။ ယင္းအသီးထဲမွ ေရေႏြားအား
တစ္ေန႕(၃)ၾကိမ္ နွဳန္းျဖင့္(၁)လခန္႕ဆက္တိုက္
ေသာက္ပါက ဆီးခ်ိဳေရာဂါကို သက္သာသြားေစျပီး
(၃)လခန္႕ေန႕စဥ္ေသာက္ေပးပါက ဆီးခ်ိဳေရာဂါ
ေပ်ာက္ကင္းသြားသည္ဟု ဆီးခ်ိဳေရာဂါနွင့္ပတ္
သတ္၍ ကိုယ္ေတြ႕ၾကံဳသူ တစ္ဦးမွ ေျပာျပခ်က္
အရ သိရသည္။
သေဘၤာသီအမွည့္သည္ ဆီးကိုရႊင္ေစျပီ ဆီး
ေရာဂါနွင့္ ေက်ာက္တည္ျခင္းမ်ားကို ပယ္ေဖ်ာက္
ေပးသည္ဟု ဆိုသည္။ အဆက္မျပတ္သြားေသာ
၀မ္းပ်က္ေရာဂါအတြက္ သေဘၤာသီးနုနုကို အေျခာက္
လွန္း၍ အမွဳန္႕ၾကိတ္ကာ အနည္းငယ္လွ်က္ေပးရံုျဖင့္
သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစနိုင္သည္ဟု သိရသည္။
သေဘၤာသီး အစိမ္းကို ျဖတ္၍ ထြက္လာေသာ
အရည္ကို ကင္းကိုက္ေသာဒဏ္ရာသို႕ လိမ္းေပးပါက
အဆိပ္ေျပေစသည္။ သေဘၤာသီးနုနုကို ဆားနွင့္ တို႕
ပါက ဆံုဆို႕နာ ေပ်ာက္ကင္းသည္။အသီးထဲတြင္ ပါ
ေသာ Rhodopsia ဗီတာမင္ေအဓာတ္ေပါင္းတို႕နွင့္
ဗီတာမင္စီ တို႕သည္ မ်က္စိအျမင္အာရံုတက္ျပီး
မ်က္စိ အားေကာင္းေစကာ ၾကက္မ်က္သင့္ေရာဂါ၊
အတြင္းတိမ္ နွင့္ အသက္အရြယ္ၾကီးရင့္၍ မ်က္စိ
ကြယ္ျခင္း တို႕ကို ကာကြယ္ေပး နိုင္သည္ဟု
သိရသည္။
သေဘၤာသီးသည္ အမ်ိဳးသမီး တစ္ေယာက္
အတြက္ တစ္ေန႕ သံဓာတ္ လိုအပ္မွဳ ပမာဏမွာ
(၄၀၀)ဂရမ္ျဖစ္၍ နို႕တိုက္ေန႕စဥ္ (၅၀၀)ဂရမ္
လိုအပ္ျပီး ကိုယ္၀န္ေဆာင္စဥ္ (၆၀၀) ဂရမ္ ေန႕
စဥ္ လိုအပ္သျဖင့္ ေဖာလစ္အက္စစ္ၾကြယ္၀ေသာ
သေဘၤာသီးကို မွန္မွန္စားသံုးသင့္သည္။ နို႕တိုက္
မိခင္မ်ား နို႕လိွဳင္လွိဳင္ထြက္ေနရန္ အတြက္
သေဘၤာသီးအစိမ္းရင့္ရင့္မ်ားကို ဟင္းခ်က္စား
သံုးသင့္သည္။ထို႕အျပင္ အသီးထဲတြင္ ပါရွိေသာ
ဗီတာမင္ဘီက အမ်ိဳးသားေရာ၊ အမ်ိဳးသမီးပါ
မ်ိဳးေအာင္ေသာ သုတ္ေကာင္ အေရအတြက္
ရွိမွဳကို အားေပးသျဖင့္ သားသမီးယူရန္ အစီစဥ္
ရွိသည့္ မိဘေလာင္းမ်ား မျဖစ္မေန သေဘၤာသီး
ကို စားသံုးသင့္သည္။
သေဘၤာေစးသည္ သေဘၤာသီးစိမ္းမွ ထြက္
ေသာ အေစးျဖင့္ ယားနာ ၊ေပြးနာနွင့္ အေရျပား
ေရာဂါမ်ားကို လိမ္းေပးပါက ေပ်ာက္ကင္းသည္။
အေစးကို ထန္းညွက္နွင့္ နွယ္စားေသာ္ သံေကာင္
က်ျပီး အေစးကိုခႏၶာကိုယ္ အရပ္ရပ္ရွိ အရိုး၊
အျခင္၊ ၾကြက္သား စသည့္ အစိတ္ပိုင္းမ်ားကို
ျပဳျပင္ရန္နွင့္အစာအိမ္၊ အူသိမ္တို႕၏ အတြင္း
ဆံုးအားမွ်င္မ်ား ပ်က္စီးခ်ိဳ႕ယြင္းသည့္ အနာအ
ဆာေၾကာင့္ျဖစ္ေသာ ဗိုက္နာ၊ အူနာစေသာ
ေရာဂါမ်ားကိုလည္း ေပ်ာက္ကင္းေစသည္ဟု
ဆိုပါသည္။
သေဘၤာရြက္သည္ သေဘၤာရြက္ၾကိတ္
ညွစ္ရာတြင္ ဘိန္းအနည္းငယ္ေရာလိမ္းပါက
အေၾကာတက္ျခင္း ေပ်ာက္ကင္း၏။ သက်ည္း
ကိုက္ေသာ္ သေဘၤာရြက္ကို ေရေႏြးေဖ်ာ၍
(သို႕မဟုတ္)မီးကင္၍ ကပ္ေပးေသာ္ ေပ်ာက္
ကင္းနိုင္ျပီး အရြက္ကို မီးအံု၍ စားျခင္း၊
လက္ဖက္ထဲထည့္စားျခင္းျဖင့္ နားအူေလထြက္
ေရာဂါမ်ား ေပ်ာက္ကင္းပါေၾကာင္း ေရးသား
တင္ျပလိုက္ရ ပါသည္။
Kawlin Media Group
Sailumin35@gmail.com
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ညငွက္ေပ်ာဟု အဆိုရွိၾကသလို အိႏၵိယအာယုေဗဒ
ေဆးက်မ္းမ်ားတြင္လည္း သေဘာၤသီးသည္
စားေကာင္းရံုတင္မက ေဆးဖက္မ၀င္ေၾကာင္းကို
တခမ္းတနား ေဖာ္ျပခဲ့ၾကပါသည္။ သေဘာၤသီး
သည္ အသီးသာမက အေစံ ၊အခြံ ၊အေစး ၊အရြက္
၊ပင္စည္ ၊ အျမစ္အားလံုး သေဘၤာသီးထဲတြင္ ဗီတာ
မင္ေအ(၁၇၅၀) ၊ဗီတာမင္ဘီ (၀.၀၃) မီလီဂရမ္၊
ရီဘိုဖလာဗင္ (၀.၀၄)မီလီဂရမ္ ၊နီအာစင္ (၀.၀၃)
မီလီဂရမ္ ၊ ဗီတာမင္စီ (၅၆)မီလီဂရမ္ ၊ ကယ္စီယမ္
္(၂၀)မီလီဂရမ္၊ သံဓာတ္(၀.၃)မီလီဂရမ္ ၊ ေဖာ့စပရပ္
(၁၆)မီလီဂရမ္ ၊ ပိုတက္စီယမ္(၄၇၀)မီလီဂရမ္ ၊
အဆီဓာတ္(၀.၁)မီလီဂရမ္ ၊ ကစီဓာတ္(၁၀)မီလီဂရမ္၊
ပရိုတင္း(၀.၆)မီလီဂရမ္ ၊ ကယ္လိုရီ(၃၉) ဂရမ္ တို႕
ပါ၀င္ၾကသည္။ ထို႕အျပင္ သစ္သီးထဲတြင္ ရွားရွား
ပါးပါး ေတြ႕ရေသာ Papim ဓာတ္တို႕ေဖာေဖာသီသီ
ပါရွိသည့္အျပင္မဂၢနီ(စ္)၊ သြပ္၊ ထံုးဓာတ္မ်ားသည္
အလိုအေလွ်ာက္ ပါရွိၾကသည္ကို ေလ့လာသိရွိ
ပါသည္။
သေဘာၤသီးသည္ ေခ်ဖ်က္လြယ္ေသာ အမွ်င္
မ်ား ၾကြယ္၀စြာပါရွိကာ ကိုလက္စထေရာကို ေလွ်ာ့
့ခ်ေပးနိုင္စြမ္းရွိသည့္အျပင္ ၎၏ခ်ိဳေမႊးေအးေသာ
အရသာက အနည္းငယ္စားရံု မွ်ျဖင့္ ဆာေလာင္မွဳ
ကိုနွစ္သိမ္႕ေစေသာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္အေလးခ်ိန္
ပံုမွန္ ထိန္းသိမ္း လိုသူမ်ား အတြက္ အထူးသင့္
ေတာ္၏။
ဆီးခ်ိဳေရာဂါသည္မ်ားအတြက္ သေဘာၤသီး
အစိမ္းအေနေတာ္(၁)လံုးအား ဇြန္းျဖင့္ျခစ္ထုတ္ပါ။
ထို႕ေနာက္ သေဘာၤသီး၏အ၀ကို ေစာေစာကလွီး
ျဖတ္ထားေသာ အသီးအညွာျဖင့္ ျပန္ပတ္၍ (၅)
မိနစ္ခန္႕ထားပါ။ ယင္းအသီးထဲမွ ေရေႏြားအား
တစ္ေန႕(၃)ၾကိမ္ နွဳန္းျဖင့္(၁)လခန္႕ဆက္တိုက္
ေသာက္ပါက ဆီးခ်ိဳေရာဂါကို သက္သာသြားေစျပီး
(၃)လခန္႕ေန႕စဥ္ေသာက္ေပးပါက ဆီးခ်ိဳေရာဂါ
ေပ်ာက္ကင္းသြားသည္ဟု ဆီးခ်ိဳေရာဂါနွင့္ပတ္
သတ္၍ ကိုယ္ေတြ႕ၾကံဳသူ တစ္ဦးမွ ေျပာျပခ်က္
အရ သိရသည္။
သေဘၤာသီအမွည့္သည္ ဆီးကိုရႊင္ေစျပီ ဆီး
ေရာဂါနွင့္ ေက်ာက္တည္ျခင္းမ်ားကို ပယ္ေဖ်ာက္
ေပးသည္ဟု ဆိုသည္။ အဆက္မျပတ္သြားေသာ
၀မ္းပ်က္ေရာဂါအတြက္ သေဘၤာသီးနုနုကို အေျခာက္
လွန္း၍ အမွဳန္႕ၾကိတ္ကာ အနည္းငယ္လွ်က္ေပးရံုျဖင့္
သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစနိုင္သည္ဟု သိရသည္။
သေဘၤာသီး အစိမ္းကို ျဖတ္၍ ထြက္လာေသာ
အရည္ကို ကင္းကိုက္ေသာဒဏ္ရာသို႕ လိမ္းေပးပါက
အဆိပ္ေျပေစသည္။ သေဘၤာသီးနုနုကို ဆားနွင့္ တို႕
ပါက ဆံုဆို႕နာ ေပ်ာက္ကင္းသည္။အသီးထဲတြင္ ပါ
ေသာ Rhodopsia ဗီတာမင္ေအဓာတ္ေပါင္းတို႕နွင့္
ဗီတာမင္စီ တို႕သည္ မ်က္စိအျမင္အာရံုတက္ျပီး
မ်က္စိ အားေကာင္းေစကာ ၾကက္မ်က္သင့္ေရာဂါ၊
အတြင္းတိမ္ နွင့္ အသက္အရြယ္ၾကီးရင့္၍ မ်က္စိ
ကြယ္ျခင္း တို႕ကို ကာကြယ္ေပး နိုင္သည္ဟု
သိရသည္။
သေဘၤာသီးသည္ အမ်ိဳးသမီး တစ္ေယာက္
အတြက္ တစ္ေန႕ သံဓာတ္ လိုအပ္မွဳ ပမာဏမွာ
(၄၀၀)ဂရမ္ျဖစ္၍ နို႕တိုက္ေန႕စဥ္ (၅၀၀)ဂရမ္
လိုအပ္ျပီး ကိုယ္၀န္ေဆာင္စဥ္ (၆၀၀) ဂရမ္ ေန႕
စဥ္ လိုအပ္သျဖင့္ ေဖာလစ္အက္စစ္ၾကြယ္၀ေသာ
သေဘၤာသီးကို မွန္မွန္စားသံုးသင့္သည္။ နို႕တိုက္
မိခင္မ်ား နို႕လိွဳင္လွိဳင္ထြက္ေနရန္ အတြက္
သေဘၤာသီးအစိမ္းရင့္ရင့္မ်ားကို ဟင္းခ်က္စား
သံုးသင့္သည္။ထို႕အျပင္ အသီးထဲတြင္ ပါရွိေသာ
ဗီတာမင္ဘီက အမ်ိဳးသားေရာ၊ အမ်ိဳးသမီးပါ
မ်ိဳးေအာင္ေသာ သုတ္ေကာင္ အေရအတြက္
ရွိမွဳကို အားေပးသျဖင့္ သားသမီးယူရန္ အစီစဥ္
ရွိသည့္ မိဘေလာင္းမ်ား မျဖစ္မေန သေဘၤာသီး
ကို စားသံုးသင့္သည္။
သေဘၤာေစးသည္ သေဘၤာသီးစိမ္းမွ ထြက္
ေသာ အေစးျဖင့္ ယားနာ ၊ေပြးနာနွင့္ အေရျပား
ေရာဂါမ်ားကို လိမ္းေပးပါက ေပ်ာက္ကင္းသည္။
အေစးကို ထန္းညွက္နွင့္ နွယ္စားေသာ္ သံေကာင္
က်ျပီး အေစးကိုခႏၶာကိုယ္ အရပ္ရပ္ရွိ အရိုး၊
အျခင္၊ ၾကြက္သား စသည့္ အစိတ္ပိုင္းမ်ားကို
ျပဳျပင္ရန္နွင့္အစာအိမ္၊ အူသိမ္တို႕၏ အတြင္း
ဆံုးအားမွ်င္မ်ား ပ်က္စီးခ်ိဳ႕ယြင္းသည့္ အနာအ
ဆာေၾကာင့္ျဖစ္ေသာ ဗိုက္နာ၊ အူနာစေသာ
ေရာဂါမ်ားကိုလည္း ေပ်ာက္ကင္းေစသည္ဟု
ဆိုပါသည္။
သေဘၤာရြက္သည္ သေဘၤာရြက္ၾကိတ္
ညွစ္ရာတြင္ ဘိန္းအနည္းငယ္ေရာလိမ္းပါက
အေၾကာတက္ျခင္း ေပ်ာက္ကင္း၏။ သက်ည္း
ကိုက္ေသာ္ သေဘၤာရြက္ကို ေရေႏြးေဖ်ာ၍
(သို႕မဟုတ္)မီးကင္၍ ကပ္ေပးေသာ္ ေပ်ာက္
ကင္းနိုင္ျပီး အရြက္ကို မီးအံု၍ စားျခင္း၊
လက္ဖက္ထဲထည့္စားျခင္းျဖင့္ နားအူေလထြက္
ေရာဂါမ်ား ေပ်ာက္ကင္းပါေၾကာင္း ေရးသား
တင္ျပလိုက္ရ ပါသည္။
Kawlin Media Group
Sailumin35@gmail.com
No comments:
Post a Comment