နွစ္စဥ္ မိုးၾကိဳရာသီေရာက္တိုင္း ေကာလင္း၊၀န္းသို၊
ပင္လည္ဘူး၊ သစ္ေတာၾကိဳး၀ိုင္းမ်ားမွ သဘာ၀
အေလွ်က္ ေပါက္ေသာ အင္ဥ (ေဒသအေခၚ မႈိေစ့)
မ်ား ယခုအခါ ေကာလင္းေစ်းကြက္သို႕ ေပၚဦးေပၚဖ်ား
စတင္၀င္ေရာက္လွ်က္ရွိျပီး ေဒသခံ အင္ဥ ရွာေဖြ
ေရာင္းခ်သူမ်ားနွင့္ လက္လီလက္ကား ေရာင္းခ်သူမ်ား
စီးပြားေရးတြက္ေခ်ကိုက္လွ်က္ရွိ
ၾကသည္ဟု သိရသည္။
အဆိုပါ အင္ဥမ်ားသည္ သဘာ၀ေတာေတာင္ သစ္
ေတာၾကိဳး၀ိုင္းအတြင္းရွိ အင္တိုင္းေတာမ်ားေအာက္
စြတ္စိုသည့္ေနရာမ်ားတြင္ ေတြ႕ရွိရျပီး အင္ဥမ်ားသည္
တစ္နွစ္တြင္ တစ္ၾကိမ္သာ ေပါက္သည့္ အတြက္ ထိုအင္ဥ
မ်ားကို ျမိဳ႕ျပနွင့္ ေက်းလက္ေဒသမ်ားတြင္ ၾကိဳက္နွစ္သက္
သည့္ ရာသီစာအျဖစ္ ၀ယ္ယူ စားသံုးၾကသည္။
ယခုအခါ ေမလ တတိယပတ္မွစတင္ျပီး ေကာလင္း၊
၀န္းသို၊ ပင္လည္ဘူး၊ ကိုးေထာင္ဘို႕ေဒသမ်ားတြင္
အမ်ားဆံုး ေပါက္ေရာက္သည့္အတြက္ အင္ဥရွာေဖြသည့္
ေဒသခံမ်ားမွ အင္ဥမ်ားကို တစ္တင္းခြဲ အိတ္နွင့္ထည့္ကာ
ေမာ္ေတာ္ဆိုင္ကယ္မ်ားျဖင့္ လာေရာက္ေရာင္းခ်လွ်က္
ရွိျပီး နို႕ဆီတစ္ဗူးလွ်င္(၄၀၀)က်ပ္နွင့္ တစ္ျပည္လွ်င္
(၃၂၀၀)က်ပ္နွင့္ ေရာင္းခ်၍ အင္ဥတြင္ ကပ္ေနေသာ
ရြံ႕မ်ား ၊သဲမ်ား ေျပာင္စင္ေအာင္ေဆးေၾကာကာ ဓါးျဖင့္
ပါးပါးလွီး၍ အဆိပ္အေတာက္ေျပေစရန္ ကန္စြန္းရြက္
၊ဆူးပုတ္တို႕နွင့္ ေၾကာ္ေလွာ္ကာ စားသံုးသူမ်ားရွိသလို
၀က္သားနွင့္ ေရာေနွာေၾကာ္စားသူမ်ားလည္း ရွိသည့္
အျပင္ သံပရာသီးနွင့္ညစ္ကာ အမ်ိဳးမ်ိဳးစားသံုးေလ့ရွိ
ၾကသည္ဟု သိရသည္။
စိုင္းလူမင္း-မီဒီယာဂရု
Sailumin35@gmail.com
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ပင္လည္ဘူး၊ သစ္ေတာၾကိဳး၀ိုင္းမ်ားမွ သဘာ၀
အေလွ်က္ ေပါက္ေသာ အင္ဥ (ေဒသအေခၚ မႈိေစ့)
မ်ား ယခုအခါ ေကာလင္းေစ်းကြက္သို႕ ေပၚဦးေပၚဖ်ား
စတင္၀င္ေရာက္လွ်က္ရွိျပီး ေဒသခံ အင္ဥ ရွာေဖြ
ေရာင္းခ်သူမ်ားနွင့္ လက္လီလက္ကား ေရာင္းခ်သူမ်ား
စီးပြားေရးတြက္ေခ်ကိုက္လွ်က္ရွိ
အဆိုပါ အင္ဥမ်ားသည္ သဘာ၀ေတာေတာင္ သစ္
ေတာၾကိဳး၀ိုင္းအတြင္းရွိ အင္တိုင္းေတာမ်ားေအာက္
စြတ္စိုသည့္ေနရာမ်ားတြင္ ေတြ႕ရွိရျပီး အင္ဥမ်ားသည္
တစ္နွစ္တြင္ တစ္ၾကိမ္သာ ေပါက္သည့္ အတြက္ ထိုအင္ဥ
မ်ားကို ျမိဳ႕ျပနွင့္ ေက်းလက္ေဒသမ်ားတြင္ ၾကိဳက္နွစ္သက္
သည့္ ရာသီစာအျဖစ္ ၀ယ္ယူ စားသံုးၾကသည္။
ယခုအခါ ေမလ တတိယပတ္မွစတင္ျပီး ေကာလင္း၊
၀န္းသို၊ ပင္လည္ဘူး၊ ကိုးေထာင္ဘို႕ေဒသမ်ားတြင္
အမ်ားဆံုး ေပါက္ေရာက္သည့္အတြက္ အင္ဥရွာေဖြသည့္
ေဒသခံမ်ားမွ အင္ဥမ်ားကို တစ္တင္းခြဲ အိတ္နွင့္ထည့္ကာ
ေမာ္ေတာ္ဆိုင္ကယ္မ်ားျဖင့္ လာေရာက္ေရာင္းခ်လွ်က္
ရွိျပီး နို႕ဆီတစ္ဗူးလွ်င္(၄၀၀)က်ပ္နွင္
(၃၂၀၀)က်ပ္နွင့္ ေရာင္းခ်၍ အင္ဥတြင္ ကပ္ေနေသာ
ရြံ႕မ်ား ၊သဲမ်ား ေျပာင္စင္ေအာင္ေဆးေၾကာကာ ဓါးျဖင့္
ပါးပါးလွီး၍ အဆိပ္အေတာက္ေျပေစရန္ ကန္စြန္းရြက္
၊ဆူးပုတ္တို႕နွင့္ ေၾကာ္ေလွာ္ကာ စားသံုးသူမ်ားရွိသလို
၀က္သားနွင့္ ေရာေနွာေၾကာ္စားသူမ်ားလည္း ရွိသည့္
အျပင္ သံပရာသီးနွင့္ညစ္ကာ အမ်ိဳးမ်ိဳးစားသံုးေလ့ရွိ
ၾကသည္ဟု သိရသည္။
စိုင္းလူမင္း-မီဒီယာဂရု
Sailumin35@gmail.com
No comments:
Post a Comment